WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

vrijdag 31 oktober 2014

Naar het sprookjesbos

We begonnen dit thema met een bezoek aan het bos. In onze regenlaarzen en fluohesjes stapten we gretig door op exploratietocht. We vonden paddenstoelen (met deurtjes), eikels (met tandafdrukken van eekhoorns), afgestorven blaadjes en nog veel meer!
Ons denkspel was een hertje en een dobbelsteen met pijlen. Deze hielpen bij het oefenen van de ruimtebegrippen. Ook in het zelfstandig spel werd dit nog voortgezet. Het gezelschapsspel van rupsje Nooitgenoeg werd nogmaals gespeeld. Kleuters vinden het fijn als de juf meedoet in hun spel!
Het bosspel verliep iets anders dan gepland. Het vinden van Sneeuwwitje was voor ons de inleiding. Maar de kleuters waren zo gefascineerd door het toneelstukje dat ze vragen bleven stellen. De kabouters zoeken werd kort gehouden. Het vervolg zou dit beter uitwerken maar jammer genoeg viel dit in het water. Door hevige regen werd het afgeblazen!
Bij dit alles kregen we hulp van enkele juffen in spe. Juf Isaura en juf Amaury zijn eerstejaarsstudenten die we de volgende maanden nog zullen zien in de klas.
We hadden deze maand ook twee jarigen. Na Nina in september waren nu Ilvy en Jules aan de beurt.
Rond de seizoenen werden filmpjes bekeken, godsdienstmomenten gehouden en gefilosofeerd. Conclusie volgens de kleuters: ze zijn mooi, elk op zich en verdriet hoeven we niet te hebben. De blaadjes groeien toch steeds opnieuw!
Als afsluiter van dit thema bekeken we de film van Sneeuwwitje (in twee stukken). De grappige, spannende, leuke momenten stonden af te lezen op de kleuters hun gezicht. Met gans de kleuterschool hielden we ook een kabouterfeest. We dronken kabouterwijn en aten chocoladen paddenstoeltjes. Met kabouterdans in de turnzaal werd de vakantie goed ingezet.

Geen opmerkingen: