WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zondag 5 oktober 2014

Poppel is jarig!

Het waarnemen van de verjaardagspelletjesdoos was heel interessant. Het vullen van een ballon met zand of knikker volgens stappenplan werd goed gebruikt. Ook de ballonnenpomp, afsluiten met elastiek of wasknijper vroeg enige vaardigheid.
Het schilderen en versieren van hun kroon was voor hen het hoogtepunt. Deze kronen werden in de volgorde van jarig zijn opgehangen. Zo kunnen de kleuters zelf aftellen hoeveel kinderen er nog voor hen jarig zijn.
Voor godsdienst begonnen we met een ademspel. Het blazen van watte met een rietje over de tafel wekte de competitiegeest aan. Uiteindelijk beseften ze dat leven samen met vrienden, net zoals Jezus, dagelijks werk vraagt.
De tafel dekken samen met de juf werkte uitstekend. Maar alleen de oefening herhalen, vraagt nog wat tijd! Deze één-één relatie zal nog meer te passen komen in andere thema’s.
Het versje van het feestvarken werd levendig gebracht. Ook de spelletjes, zoals de voorwerpen in de juiste volgorde of raden wat er weg was, hielp bij het memoriseren.
Op vrijdag werden er pannenkoeken gegeten voor Poppels verjaardag. Na de smaakoefening konden ze perfect de ingrediënten weergeven. Een stappenplan met analyserende werking.
Bewegen met ballonnen, linten, stappend door de klas met kaarten waren leuke aanvullers. Een thema dat het aftellen naar hun eigen hoogtepunt in de verf zet.

Geen opmerkingen: