WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zaterdag 11 oktober 2014

De dierenarts

De meegebrachte foto’s werd en met een fotoronde in groepjes bekeken. Kleuters konden vrijuit vertellen. Groepsgenoten vullen aan of stellen vragen. Daarna vonden de dierenfoto’s een plekje op ons magneetbord.
Gedurende de week werden verschillende dieren waargenomen: de hamster van Wout, de hond en kip van Lena, de hond van Juline, het konijn van Anna en Roos. Dit gaf aanleiding tot vergelijk: huis – of boerderijdieren, groot – klein, in – uit kooi, …
Het bezoek aan de dierenarts was een topper. Zo stelden we samen de diagnose op voor de zieke poes, ontdekten we dat een poes met drie poten nog verder kon en leerden we dat honden ook gewogen worden. Op het einde kregen we een leuke handschoenballon! Bedankt dierenarts Tim en Wouter voor het leerrijke bezoek!
In de klas werd ook een dierenartspraktijk nagemaakt. Waar we spulletjes van Amber mochten gebruiken!
We knutselden een gekke hond of kat, tekenden ons eigen huisdier en bouwden mooie manden of huizen voor de knuffeldieren. In onze winkel waren knuffeldiertjes te koop. En de poezenpuzzels werden in groep tot een goed einde gebracht.
In het Bijbelverhaal: “De ark van Noah” ontdekten we dat ruzie kan bijgelegd worden om zo een mooie wereld te creëren.

Geen opmerkingen: