WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

donderdag 18 december 2014

Stagiaires en het bezoek van de Sint

Op vijf december maakten wij ons eerste sinterklaasfeest mee als juffen. De kinderen waren de dagen ervoor heel enthousiast. Ze bleven verhalen vertellen en liedjes zingen over het sint gebeuren.
De dag zelf gingen we met de klas al vroeg naar buiten, om de Sint op te wachten. Sommige kinderen konden niet wachten om de sint te ontmoeten, anderen waren een beetje bang  vooral de grapjespiet vonden ze in het begin een beetje eng. Dit beterde snel toen ze een koekje konden vangen Na het onthaal van de Heilig man gingen we weer naar binnen en wachtten we gespannen af tot hij naar onze klas kwam.
 Toen  was het zover, de kinderen hoorden de bel van klungelpiet en er werd op de deur geklopt. De pieten kwamen binnen en de Sint ging op de sintenstoel zitten de Sint deed zijn grote boek open en de kinderen werden bij hem geroepen. Ze mochten bij de pieten gaan staan en de Sint las voor uit zijn grote boek. Van sommige kinderen stonden er mindere dingen in. Maar bij de meeste was het wel oké. Voor enkele kinderen uit de Poppelklas was het grote moment aangebroken, zij gingen vandaag afscheid nemen van hun tuut. Ze hadden alle fopspenen verzameld in een mandje dat door de juf was versierd. Dit mandje ging dan mee met de Sint naar Spanje. Dit was een belangrijke gebeurtenis voor de kinderen. Voor ons, als stagiaires, was het dan ook mooi om dit mee te maken. Wij als juffen hebben deze week de kinderen een speelversje aangeleerd en dit hebben ze dan ook aan de Sint voorgedragen. Dit was voor ons een leuke ervaring. Zeker omdat we zagen dat het geapprecieerd werd.

Na dit alles kwam het moment waarop alle kinderen wachtten. De pieten keken in hun grote zak en haalden pakjes tevoorschijn. De kinderen hun gezichten waren onbetaalbaar. Ze waren heel nieuwsgierig en wisten direct met wat ze wouden spelen. Ze moesten nog even wachten, de juf stelde elk stuk speelgoed klaar en wij begonnen al met enkele dingen in elkaar te steken. De juf verdeelde het speelgoed over de hoekjes en we gingen aan de slag. De kinderen waren zeer uitgelaten en beleefden veel plezier aan hun nieuwe dingen.  

Geen opmerkingen: