WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

maandag 11 oktober 2010

Lief, klein konijntje

Net als de dieren een vast hokje hebben, kregen de kleuters een vaste plaats op de banken in onze klas. De morgen is anders dan de middag omdat er dan 7 kleuters extra bijkomen. Dit geeft een beetje rust bij de soms erg beweeglijke klas.

Kleuters genoten van het bezoek van konijntjes Fluffy en Belle, dat van juf op donderdag en dat van Justine op woensdag. Zo ontdekten ze vele dingen over het uitzicht, de levenswijze, de voeding en verzorging van een konijn.
Het verschil met een haas werd duidelijk aan de hand van de powerpresentatie en ons versje.
Dankzij de cd van Tiany oefenden we flink met het liedje van “Lief, klein, konijntje”. De bijhorende bewegingen en snelheid van het uitvoeren, brachten hilarische beelden tevoorschijn.
Aan de hand van een stappenplan tekenden ze een konijn. Nadien mochten de kleuters rond het konijn schilderen. Ook maakten we met een reeks van drie figuren onderleggers voor ziekenzorg.

De smoothie (1 banaan, 2 appels, 3 wortels en druppels citroen en melk naar keuze) werden lekker gesmaakt. De beker uitkuisen met onze vinger was nog het leukste. Twee kleuters op een groep van 18 vonden het niet zo goed.
Het verhaal van Franciscus met de wolf werd door hen goed beluisterd. Ze beloofden, net als in het verhaal van Rikki, voor anderen zorg te dragen en bij moeilijkheden een oplossing te zoeken. Hiervoor kregen ze een pluim of een sticker.

Geen opmerkingen: