WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

donderdag 28 oktober 2010

Er zijn pompoenen op bezoek

In verschillende groentetuinen van onze kleuters  of hun respectievelijke opa’s vinden we ze nog, alsook in heel wat herfstdecoraties: de pompoen.  Een ideaal moment om even de pompoen van dichtbij te bekijken. Na het observeren van verschillende soorten zowel in vorm als kleur, hebben we de groeifase van pit tot vrucht gevolgd. Al deze verschillende soorten en afbeeldingen van pompoenen waren een boeiende uitdaging voor verschillende taal- en denkspelletjes.
We hebben niet over Halloween gesproken maar onvermijdelijk leggen de kleuters de link.
Wel heb ik gebruik gemaakt van de verschillende uitdrukkingen van de Halloween-decoratie,  om te leren praten over gevoelens. Ik ben boos, blij, verdrietig, verschrikt, verliefd en bang. Over dit laatste hebben we verschillende gesprekken gehad, een dramastukje gebracht en verhaaltjes gehoord.
Het doe-versje ‘Er was eens een pompoen’ was een leuke manier om een versje aan te brengen, gecombineerd met een activiteit voor de fijne motoriek. De grove motoriek kwam aan beurt in onze pompoenendans.
Samen pompoensoep maken was een gezellig moment. Op het stappenplan in het groene mapje kan je zien op welke wijze we de soep hebben bereid. Misschien leuk om nog eens opnieuw met je sloeber te herhalen in de herfstvakantie. De spinnetjes in de soep, maken het natuurlijk nog lekkerder.
Nu Allerzielen voor de deur staat, heb ik aan de hand van het boek ‘Kikker en de dode vogel’  even stil gestaan bij de dood. Met het vooruitzicht elkaar als ster terug te zien in de hemel, hoop ik dat jou kleuter geen onaangename ervaring heeft opgedaan bij  dit onderwerp.
Een fijn moment was het bezoek van Ilvy, het zusje van Ro-In. Wat is een nieuw leven toch een wonder.

Ik wens jullie een fijne vakantie toe,
juf Noena

Geen opmerkingen: