WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 5 oktober 2010

‘’Appeltjes dik, appeltjes rond. ‘k Zie je wel hangen van hier op de grond;”


Omdat binnenkort het Tutti Frutti project terug van start gaat op onze school, hebben we een week lang gewerkt rond fruit. Bij de waarneming donderdagmorgen viel op dat de kinderen al heel wat wisten over de verschillende soorten fruit. Door het fruit open te snijden en te proeven kwamen we nog iets meer te weten over de verschillende smaken en de soorten pitten. De begrippen zuur en zoet bijbrengen was leuk, maar niet zo eenvoudig om te blijven onthouden.
Poppel had inkopen gedaan en onze fruitmand gevuld, maar van waar komt het fruit ? Hoe en waar groeit het ? Het bezoek aan de boomgaard te Beveren kon ons een pasklaar antwoord geven.
Een superleuke ervaring op een mooie herfstmorgen, gaf de kleuters een kant en klaar antwoord op de vraag. Niet alleen het fruit maar ook de insecten werden bekeken en bestudeerd.
Het knutselwerkje dat de kleuters hebben gemaakt was vooral bedoeld als knipoefening.
We hebben in de loop van de week fruit geteld en gewogen.  We leerden het verschil tussen groenten en fruit, wat niet altijd zo gemakkelijke was.
Tijdens de godsdienstmomenten vertelde juf over Abraham die gastvrij vreemdelingen ontvangt en feest viert. De belangrijkheid van het leren naar elkaar luisteren werd toegelicht en ingeoefend. Dit was niet altijd eenvoudig voor een klas met enthousiaste kleuters !
Een superlekkere appelmoes maken, mocht niet ontbreken in onze week.

Sappige groeten,
juf Noena

Geen opmerkingen: