WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 26 oktober 2010

Hakketak en stokketok

Bij het vinden van allerlei knutselmateriaal helpen de kleuters spontaan bij het maken van de houten popjes. Ze zijn ook creatief in het zoeken naar hechtingsmateriaal. Het bedenken van de naam met beginrijm gaat voor sommigen al heel goed.
Uiteindelijk werdenSarah Stok” en “Tonia Tak geboren!
Het timmeren aan de eco-kandelaar had een moeilijke start maar daarna werd de activiteit door iedereen gesmaakt. Iedereen kwam spontaan werken. Het resultaat mag er zijn! Bedankt voor het meegebrachte materiaal!
De kringloop  van het leven in de natuur bracht bij de kleuters nog veel bewondering teweeg. Het bosbezoek hielp bij de verdieping hiervan.
Het notenspel en het wegen met de weegschaal vonden ze een leuke themauitbreiding. Hun denkmachientje werd hier actief aan het werk gezet.
De boekjes, door de kleuters meegebracht, gaven een mooi beeld van de seizoenen weer. De meeste kleuters kozen toch voor de winter als favoriet omdat sneeuw en ijs toch wel een sterke aantrekkingskracht hebben.

Geen opmerkingen: