WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

donderdag 1 oktober 2009

Eet veel fruit en je wordt een flinke spruit !

Thema : “Eet veel fruit en je wordt een flinke spruit”

Op woensdag 7 oktober start ons Tutti Frutti project. Daarom hebben we en week lang gewerkt rond fruit. We leerden verschillende soorten fruit kennen en ook de belangrijkheid om veel fruit te eten.

Enkele kleuters konden spontaan aanbrengen dat in fruit veel vitamientjes zitten en die maken je sterk en groot. We proefden van verschillende fruitsoorten. Zelfs de zure citroen ontbrak niet !

We telden tot 3 of 4 en leerden evenveel stukken fruit te nemen als de juf.

Wisten jullie dat een meloen veel zwaarder is dan een peer ? De peer was zwaarder dan de mandarijn en twee mandarijnen wogen evenveel. De kleuters waren geboeid door de weegschaal en voorspelden welk stuk fruit het zwaarste was.

Juf legde verschillende stukken fruit in een rij op tafel. Links en rechts van de peer lag ook een stuk fruit. Juf gaf elke kleuter dan een verschillende opdracht vb. neem het stuk fruit dat achter de banaan ligt, neem het stuk fruit dat naast de peer ligt, … Zo hebben we ons ruimtelijk inzicht op de proef gesteld.

Tijdens het godsdienstmoment leerden we over het delen van voedsel en drank, uitnodigen van vreemden en samen feestvieren zonder iemand uit te sluiten.

Als kers op de(gezonde fruit) taart zijn we met de bus naar de markt in Zelzate gereden. Daar hebben we de markt in al zijn facetten bezocht en beleefd. We hebben er een heel assortiment kramen gezien en hier en daar wat mogen proeven. We sloten ons bezoek af met het aankopen van verschillende stukken fruit. De kleuters hadden een boodschappenlijst mee waarop de hoeveelheid en het soort fruit stond afgebeeld die ze moesten aankopen. Om 11 u namen we de bus richting Langeledeschool.

Dinsdagnamiddag hebben we het fruit op verschillende wijzen bereid. In ons klasje hebben we appelmoes gemaakt. Mm wat was die lekker ! Juf Angelique zorgde voor smoothies (fruitsap) en juf Elke voor fruitsap. Juf Leentje had met de kleinste kleuters voor vers fruit op een stokje gezorgd.

Het was een gezellig moment wanneer we samen op de speelplaats het fruit hebben opgegeten.

Het was een sappige week !!

Lieve groetjes,

Juf Noena

Geen opmerkingen: