WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

donderdag 24 september 2009

Toveren met kleuren


Bezoek kleurenprofessor werd door de kinderen goed meegespeeld. Dit fantasiespel was niet voor allen even gemakkelijk.
De kleuters brachten een tafel vol materiaal mee. Dank daarvoor! Het thema spreekt hen zeker aan.
Het kleuren mengen in het poppenspel van juf gaf aanleiding tot de oefening bij de kleuters zelf. Ze waren fier op hun werkje “kleuren mengen”
Het versje werd door Poppel voorgesteld en door de kleuters spelend overgenomen. Ook de kleuters hebben zich in de kleurenpop gekleed.
Het regenbooglied is een speellied en vraagt om nog wat oefening. De kleuren beginnen ze al zelf na te zingen. Maar ja, de zon was veel van de partij!
Henri speelt op de meegebrachte kleurenblokfluit “Happy birthday” en “Pippo de clown”. Kleuters werden uitgenodigd om mee te dansen.
Het knutselwerkje “de potlodenhouder” werd door enkele kleuters goed ten einde gebracht. De andere kleuters krijgen volgende keer een andere knutselopdracht opgelegd.
De kleurenwandeling in de natuur ging super goed. Aan het klastouw had ieder zijn plaats en konden ze genieten van de omgeving. Sebastièn was goed aan het opletten en toonde al de verkleurde blaadjes aan de bomen. Preben wist te vertellen aan Tiany dat er al zaadjes aan de bomen hangen.
Hun lievelingskleuren waren nog niet zo uitgesproken.
De doos van onze nieuwe stoelen werd met verfrollen om getoverd tot een kleurenkasteel. Dit werd tot op de draad versleten. Op het einde werd het zelfs een kleurentunnel. Janik, Rhune, Tiany, Kobe, Preben vroegen steeds om er in te spelen.
Het kleurenspel van de kleurenprofessor was eerst een springen op kleurtjes en later uitgebreid met de hand – voetdobbelsteen. De eenvoudige vorm van Twister.
Ook aan de regenboogrups werd een kleurendobbelsteen toegevoegd. Dit zorgde voor een mooie samenwerking. Willem Wiebel was een spel waar de verfpotten aan de ladder in evenwicht moesten gebracht worden. gemaakt.

Geen opmerkingen: