WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 27 oktober 2009

Poppel is jarig!

Kleuters waren enthousiast bij dit thema! Poppel zijn verjaardag werd uitgebreid gevierd. Het waarnemen van de verjaardagskoffer en – doos verliep heel vlot. Ze wilden al cadeautjes kiezen voor hun eigen verjaardag.

Aftellen naar Poppel, Mies, Ilana hun verjaardag was heel leuk.

De boekjes “Kobe is jarig”, “Juli viert haar verjaardag” en “Pannenkoeken” gaven aanleiding tot het versieren van de klas met eigen gemaakt vlaggen.

De logische volgorde van de taart ging bij iedereen vrij vlot.

We maakten onze eigen kroon door te schilderen en te knutselen. Leuke popjes prijken er bovenop.

We toonden aan elkaar dat we flink kunnen ademen door een denkbeeldige ballon op te blazen. Ook wattebolletjes verder blazen met een rietje werd een leuke wedstrijd. Alleen over de winnaar was soms wat discussie!

Het versje “Feestvarken” en het verjaardagsliedje werden vlug opgenomen.

Het spelletje “Zakdoekje leggen” werd voor Poppels feest gekozen en werd door de kleuters zelf op de speeltijd verder gespeeld.

Op maandag kwam de stagiaire Sabrina ons helpen pannenkoeken maken. Ze smaakten naar nog maar de tijd ontbrak!

Met de knutseldoos werden pakjes en kaartjes voor Poppel gemaakt. Knippen met fantasiescharen en werken met plakband was voor velen de max.

We dansten met ballonnen, linten. Onze toren in de klas omhelsden we zonder loslaten. Dit gaf een enorm verbonden gevoel.

Op dinsdag na de speeltijd trokken we ook naar het bos. Dit stond niet in de planning maar op vraag van juf Leentje en met hulp van de stagiaire werd dit een intense belevenis!

Geen opmerkingen: