WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zondag 30 mei 2010

Thema : “Gewoon anders !”

Wat is gewoon ? Wat is anders ?

Wat zou het saai zijn om allemaal hetzelfde te zijn, niet ?

We gingen van start met het opsommen van de verschillen die de kleuters bij elkaar konden waarnemen. Hoe zie ik eruit ? Hoe zie jij eruit ? Welke dingen kunnen we goed ? Welke beperkingen hebben we ? Welke soort beperkingen bestaan er ? Zo kwamen we tot het benoemen van mensen met een visuele beperking of een mentale beperking, enz … Aan de hand van spelletjes leerden de kleuters zich in te leven. Hoe voelt het aan om blind te zijn ? Hoe voelt het aan om niet te kunnen horen ? Welke oplossingen bestaan er om toch te communiceren en te functioneren in de maatschappij? Zo maakten we kennis met braille, gebarentaal, begeleidingshond, rolstoel, …

Het verhaal ‘Roel eet zand’ verduidelijkte wat een verstandelijke beperking betekent. De kleuters reageerden begripsvol naar Roel toe. Een uniek moment om zoveel empathie bij zo jonge kinderen te mogen ervaren.

Ons bezoek aan Sint Juliaan te Gent was super tof. We gingen van start met ‘De vulkaan’ uit schrijfdans. Daarna kregen we een lekker stuk cake, die werd gemaakt en gebakken door de leerlingen van het middelbaar bijzonder onderwijs. We mochten een bezoek brengen aan de verschillende klassen en als afsluiter maakten we een kunstwerk met scheerzeep en verf.

Vol spanning keken we uit naar de dag waarop deze leerlingen onze school zouden bezoeken. Woensdagmorgen was het zover. Opnieuw hebben we samen gedanst en juf Kris nam het gedeelte shernborn op zich. Daarna was het tijd om onze zelfgemaakte popcorn, kaas en druif op een stokje te nuttigen samen met een stuk perzik, want het was fruitdag. Hm, dat smaakte. We bezochten samen enkele kleuterklasjes en de leerlingen van het 1ste en 6de leerjaar. Als afsluiter speelde we samen een estafettespel.

Met z’n allen hebben we genoten van het anders en toch zo gewoon zijn.

Gewone en bijzondere groeten,

Juf Noena

Geen opmerkingen: