WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 5 mei 2010

Thema : “Met mijn handen kan ik …”

We gingen van start met op zoek te gaan naar een antwoord op de vraag : ‘Wat kan je zoal doen met je handen? ’ Al snel kwamen er heel wat antwoorden zoals : een hand geven, iemand helpen, tafel helpen dekken, kleren aantrekken, jas dicht doen, boekentas dragen … Jammer genoeg werden onze handjes niet altijd gebruikt om lieve en leuke dingen te doen. We gebruikten ze soms wel eens om iemand pijn te doen, te slaan, te krabben. Gelukkig wisten onze sloebers heel goed wat je wel en niet mag doen met je handen.

Tijdens de godsdienstmomenten luisterden we naar het Bijbelverhaal van Goliat en David. De kleuters waren er enorm door geboeid.

We leerden een versje aan voor Moederdag en knutselden een mooie kaart voor deze bijzondere dag.

We zochten tussen allerlei letters naar de letter ‘M’ van mama. Dit ging bijzonder vlot. Knap !

Tijdens een denkoefening moesten de kleuters 6 afbeeldingen in een logische volgorde leggen. Het verhaal ging over een klein jongetje die voor zijn mama een taart ging bakken. Hoe begin je aan een dergelijke activiteit ? Eerst in de kookboek kijken, de ingrediënten kopen in de winkel, alles mengen in een kom, de deeg in de oven plaatsen, de tafel dekken en dan lekker smullen.

We hebben met verschillend materiaal groepjes van 4 en 5 voorwerpen gemaakt. We keken welke groepjes even groot waren. We maakten een groepje kleiner of groter door een voorwerp weg te nemen of er een bij te voegen.

Handige groeten,

Juf Noena

Geen opmerkingen: