WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

maandag 17 mei 2010

Thema : “1, 2, 3, 4 brandweerman, brandweerman”

Vol spanning keken de kleuters uit naar het bezoek in de brandweerkazerne te Zelzate. Donderdagmorgen hebben we uitgebreid kennis gemaakt met het leven van de brandweer, het materiaal dat ze nodig hebben voor een interventie en de nieuwe specifieke woordenschat.

Vrijdagmorgen was het dan zover. Met de bus reden we naar de kazerne. Daar werden we door 4 vriendelijke brandweermannen opgewacht. Na een grondige kennismaking werd de klas in 3 groepen verdeeld. Op deze manier kon iedereen alles bekijken en betasten. De kleuters mochten in verschillende wagens van het wagenpark kruipen. Ze kregen de gelegenheid om met de waterspuit een bal weg te spuiten, die bovenop een kegel lag. Ondertussen mocht de andere groep een rit maken in de brandweerwagen in de onmiddellijke omgeving van Zelzate. Nadien werd ons een drankje aangeboden en juf had een koekje bij om de honger te stillen. Daarna was er nog even tijd om de kledij waar te nemen, een helm op te zetten, een jas of brandweerbroek aan te trekken. Als afsluiter mochten de kleuters in de rubber boten van de brandweer plaatsnemen. Jammer genoeg was de tijd zo voorbij. De brandweer heeft ons terug naar school gebracht in twee brandweerwagens. Op 1 km afstand van de school mochten de sirenes loeien. Amaai, wat een pret ! De kleuters hun dag kon niet meer stuk. Bedankt brandweermannen voor deze prachtige morgen. Bedankt Jeanine (mama van juf Elke) om ons te begeleiden.

Vurige groeten,

Juf Noena

Geen opmerkingen: