WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 8 juni 2010

Van meestapper tot supertrapper

Het zwemmen was leuk maar kort. Vele kleuters durfden al hun hoofdje onder water stoppen.
Op het zebrapad oversteken, was een nodige oefening. Hopelijk een goede gewoonte voor elke dag.
De fiets van juf Annelies werd grondig waargenomen. De kleuters hadden interesse in de nieuwe woorden: reflector, bagagedrager, ...

Een zebrapad knippen, werd door iedereen gesmaakt. Een wit blad in het lang doorknippen en dan op een zwart, hoog blad kleven was een doordenkertje. Een mannetje op het zebrapad was de creatieve toets.

Onze PAPA schilderen, gebeurde aan de hand van het stappenplan. Deze methode beginnen ze door te hebben. Alleen het blad papier volledig vullen, is voor sommigen nog moeilijk.

Bij het verhaal “Zaccheus” werden ze muisstil. Iedereen kan misdoen, ook in het verkeer! Maar daarna goed doen, is toch belangrijk. En vooral eerlijk zijn en recht op de lijnen lopen, is het uitgangspunt.

Het lied “De wielen van de bus” was een meezinger en dit werd nog versterkt door Henri zijn dvd. Het busspel vol begrippen (voor, achteraan, tweede, midden, ...) verliep goed. Het juiste traject volgen was een aandachtstrekker.

Geen opmerkingen: