WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

vrijdag 2 maart 2012

Wat zie, hoor, ruik, voel en proef ik?

We hadden twee dagen en een half om vijf zintuigen te verkennen.
De vijf bijhorende ontdekdozen werden gretig waargenomen en gebruikt. 
Ze waren gefascineerd door het binnenzicht van het oog, het oor, de neus. Enkele moeilijke woorden werden in latere context hergebruikt. Vooral het slakkenhuis in ons oor vonden ze de leukste.
Het kijken enkel met het oog was nog heel moeilijk voor hen. De tast springt bij een kleuter heel vaak bij. Op een tekening vijf verschilletjes aanduiden, ging voor sommigen al heel vlug.
Het gehoorspel zorgde voor een competitiegeest. Wie een volle kaart had, riep “bingo”.
Het kiezen tussen geuren gaf enkele verrassingen. Zo kozen de meeste voor azijn en niet voor het afwasmiddel. En citronelle vonden ze een beter parfum dan het bloemengeurtje.
Bij het proeven hebben ze de verschillende zones van de tong goed ontdekt. Met enige aarzeling werd de appel ook in de mosterd en het citoensap gedopt.
De papa van Sam M. kwam op onze luisterdag djembé spelen. Het zelf proberen en het dansen op de muziek deden ze goed mee. Bedankt aan Sams ouders voor het bezoek! 
Op woensdag nam ikzelf mijn lenzen uit. Ze zaten verwonderd te kijken hoe zo een klein plastiekje een bril kon vervangen. En de juf met een bril gaf zelfs bij de ouders stof tot nadenken.

Geen opmerkingen: