WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zaterdag 17 maart 2012

Uitwerken van een prentenboek naar aanleiding van de jeugdboekenweek

Ik heb het boek ‘Een reus in huis’ van Rosalinde Bonnet en Nathalie Agne gekozen omdat het heel wat mogelijkheden biedt van activiteiten. Om een paar nieuwe laarzen te kunnen kopen, moet de reus in dit verhaal geld gaan verdienen in de mensenwereld. Hij vindt een baantje als babysitter …
In dit boek komen verschillende thema’s aan bod : reuzen, laarzen, op zoek gaan naar een nieuwe job in de krant, kinderoppassen en mama’s en/of papa’s die weg moeten, het zorgen voor en spelen met kinderen, het uitvoeren van huishoudelijke taken, spelletjes in het park. Ook leerden we over waarden als het kiezen tussen iets goeds en iets slechts en het nadenken daarover. De reus leert in dit boek zorg te dragen voor anderen. Hij leert kiezen om goede dingen te doen in plaats van slechte.
Dankzij de schoenen van de papa’s hebben de kleuters tijdens het vrij spel zich tot reuzen omgetoverd, een leuk en grappig spektakel. Tijdens een bewegingexpressie stapten we als een reus die moe was, tandpijn had, gehaast was, lui was enz…. De kleuters hebben heel veel fantasie om zich in een rol in te leven en kunnen dit als geen ander. Super !
We hebben de schoenen van de papa’s waargenomen, betast en gerangschikt volgens grootte.
De reus die we hebben geknutseld is nog niet helemaal klaar. Nog even geduld en hij mag mee naar huis.
Tijdens het godsdienstmoment is het Bijbelverhaal van ‘David en Goliat’ verteld en zijn we gestart met activiteiten en verhalen rond de veertigdagentijd.
Woensdag hebben we de verjaardag van Lotte gevierd. Bedankt voor het prachtige prentenboek. De kleuters zullen er nog veel plezier aan beleven.

Lieve groeten,
Juf Noena

Geen opmerkingen: