WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 30 maart 2011

Ridders en jonkvrouwen

Het aangevraagde bibbezoek was een super inleiding voor het thema.
Enkele kleuters kwamen als jonkvrouw of ridder aangekleed naar school op de startdag van het thema. De betrokkenheid hierdoor was zeer groot.
Het extra materiaal dat de kleuters meebrachten zoals een kasteel, verkleedkleren, verzamelstukken, … verrijkten de hoeken. Bedankt hiervoor.
Bij het Bijbelverhaal “God verkiest David” zeiden enkele kleuters in eigen woorden dat bescheidenheid, ridderlijkheid en hoofsheid sterke waarden zijn. Ze leerden dat afspraken ook een vorm van communicatie is.
We maakten een valbrug met ophaalpoort voorzien van het nodige katrollensysteem. De kantelen werd gestempeld met sponzen en een knipoefening zorgde voor mooie rijen bakstenen ( ruimtelijke ordening). Het knippen, prikken, zagen, assembleren van een helm, zwaard, hoed en waaier gaven veel technische uitdagingen.
Het spel “Camelot jr.” was een doordenkertje. Het zelf creëren van een kasteel met de aangeboden opstelling en blokken vroeg het nodige inzicht.
Het was ook jeugdboekenweek. Het boekje dat we kregen van de bib, verwerkten we tot een tableau vivant. Het groepswerk, de theatervoorstelling, is terug te vinden in de bibliotheek.
Het ritmisch bewegen op muzikale tegenstellingen vonden de kleuters tof. De ridders nodigden de jonkvrouwen uit en een mooie middeleeuwse dans begon. Al vonden enkele kleuters de middeleeuwse muziek eng.

Geen opmerkingen: