WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 22 maart 2011

Projectweek : 'Communicatie’


Maandag hebben we, samen met alle leerlingen van de school, onze projectweek geopend met een waslijnlied. Op een speelse manier werden de verschillende projecten van de school voorgesteld. In de mini-krant die de kleuters hebben ontworpen, vindt u het lied terug. Misschien leuk om het eens samen te zingen.
Onze klas werkt de verschillende ‘Afspraken’ uit, die op onze school gelden.
Op een afbeelding van een groene duim,  worden foto’s van situaties gekleefd die ‘OK’ zijn.
Op een rode duim, die naar beneden wijst, worden foto’s van situaties gekleefd die ‘niet OK’ zijn zoals ruzie maken. Door afspraken te visualiseren, trachten we waarden en normen bij te brengen.
In deze periode van het jaar gaat de veertigdagentijd en de voorstelling van Broederlijk delen van start.
Dit jaar wordt geld ingezameld voor Burundi in Afrika. Aan de hand van prenten, wordt de kleuters bijgebracht wat armoede is en waarom we geld willen inzamelen voor deze bevolking.
Woensdagmorgen hebben we een bezoek gebracht aan onze plaatselijk bibliotheek in het Cultureel Centrum.
We werden er onthaald door twee beeldige jonkvrouwen. De meisjes uit de klas waren gefascineerd door de prachtige kledij van de vrouwen. Deze brachten ons heel wat nieuwe woorden bij zoals maliënkolder, een goede dag, een zwaard,  oorkonde enz… Al deze voorwerpen waren te bezichtigen in de bib. Tijdens de rondleiding in het kasteel, kregen de kleuters de gelegenheid om verschillende deurtjes te openen, waardoor een nieuw voorwerp of prent zichtbaar werd.  Uiteindelijk kwamen we in een ruimte waar een mooi verhaal over ‘Ridder Rikki’ werd voorgelezen door de jonkvrouwen. De kleuters hingen aan hun lippen. Daarna werd over de werking van de bib verteld en mochten de kleuters een kijkje nemen in de verschillende rekken en bakken. Bedankt dat we een kijkje mochten nemen in jullie kasteel.

Groetjes,
Juf Noena

Geen opmerkingen: