WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zaterdag 12 maart 2011

‘Feest voor ouders en grootouders’


Donderdag hebben we ons dansje en lied nog eens ingeoefend want morgen is de grote dag.
Dan mogen we in de feestzaal De Kring optreden voor onze familie. Met wat kriebels in de buik, kijken de kleuters uit naar deze bijzondere dag.
Eindelijk is het dan zover ! Na een generale repetitie en een korte middagpauze kunnen we van start gaan.
Op een heel ontspannen manier gaat onze eilandbewoner om met de kleuters, terwijl ze samen een manier zoeken om van het onbewoond eiland te geraken. Na een poging met computer, radio, telefoon en krant verbinding te krijgen met het thuisfront, brengt een brief in een fles de oplossing. Een grote boot komt ons van het eiland redden. Blij kennis te hebben gemaakt met Balthazar, zijn we verheugd terug naar huis te kunnen. Het was een fijne dag ! Ik hoop dat familieleden er evenveel hebben van genoten als onze kleuters.
Maandag ging de week ‘Nee, tegen pesten van start!’. Elke morgen beginnen we de dag met een dansje op het anti-pest-lied. Na het zien van een film over Walky en Talky, die het op dat moment niet goed met elkaar kunnen vinden, komt de directeur tussenbeide. Hij helpt hen om zich met elkaar te verzoenen.  Pesten is helemaal niet leuk en wordt niet goedgekeurd op onze school. Daarom wordt dit onderwerp in de kijker gezet en verdient het bijzondere aandacht.
Dindsdag hebben we een bezoek gebracht aan Ro-In zijn klein zusje Ilvy. Ze is al een flinke meid geworden.
Tussendoor vinden we wat tijd om een masker te versieren.

Groetjes,
Juf Noena

Geen opmerkingen: