WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 1 februari 2011

Joepie, naar de film!

Als start genoten de kleuters van het verhaal van de boerendochter die het tot filmster schopte. Het geschilderde portret dat we van haar hadden, werd omgetoverd tot een mooie prinses. De kleuters fantaseerden mee over rollen die onze filmster mocht spelen. Ook het beroemde jurkje van de filmster werd voorzichtig behandeld maar door iedereen gesmaakt.
Het gebruik van het kader gaf leuke, doorleefde verhalen weer. Ze konden zich inleven in een aangepaste rol. De kleuters maakten een zelfportret met verf. Dit ging al aardig. Zelfs de jongsten van de klas schilderden al een kindje.
Hun eigen foto beschilderen gaf een hilarisch resultaat. Het benoemen van hun rol op die foto, gaf leuke antwoorden.
Het maken van popcorn was leuk en leerzaam. Enkele kleuters reflecteerden over de boswandeling waar ze nog maïskolven vonden op de akker. Ze spraken over hun eigen ervaringen met popcorn en hun gevoel erbij, kwam duidelijk naar voren. Zelfs de aangebrande waren toch nog eetbaar en lekker volgens hen.
De verschillende soorten filmmuziek gaf een variatie aan dans weer. Enkele kleuters durfden in de grote groep niet dansen maar gaven een aparte audiëntie weer.
De weergave van film gedurende de jaren was voor hen een verwondering. Sommige kleuters kennen geen video meer en de stomme film en in het zwart-wit vonden ze helemaal gek.
Dit alles leverde een resem mooie filmpjes op. Die hopen we binnenkort aan jullie te kunnen tonen.

Geen opmerkingen: