WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zaterdag 26 februari 2011

‘’Hoedje van papier ”


Donderdag is Evi haar verjaardag gevierd. Ze heeft over haar lievelingsspulletjes verteld en genoten van het bellenblazen en vuurwerk. Wij hebben op onze beurt genoten van de heerlijke cake. Bedankt mama !
In de namiddag zijn alle leerlingen van het 1ste studiejaar ons een bezoek komen brengen. De leerlingen van klas A als B hebben de proeven uitgevoerd, die wij op film hebben gezet. Ze kwamen vertellen hoe leuk het was om de proeven uit te proberen.
De ganse week hebben we rond kranten gewerkt. We hebben naar de verschillende kranten gekeken en naar de soorten artikels als sport, het weer, cultuur, … Geen gemakkelijke woorden om te onthouden.
Het lied ‘1, 2, 3, 4 hoedje van’ is reeds door enkele kleuters gekend en wordt uitgevoerd. We hebben naar eigen fantasie een hoed gemaakt uit krantenpapier. De hoed schilderen en versieren zorgde voor grote betrokkenheid. Nu is het ideale moment om iets meer te leren over lettertjes. Wat is de beginletter van mijn naam ? Wie heeft ook dezelfde letter in zijn naam ?
We hebben niet alleen geknutseld maar ook gedanst met kranten. Hoe dat moet, verklappen we nog niet. Dit zullen jullie zien op het (groot)ouderfeest.
Tijdens de godsdienstmomenten hebben we geleerd wat liegen is. Twee verhalen hebben dit trachten duidelijk te maken. Iedereen heeft de goede intenties om dit niet meer te doen.
Juf Sandy is een bezoek komen brengen en genoot ervan de sloebers terug te zien.

Lieve groeten,
juf Noena

Geen opmerkingen: