WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 28 december 2010

‘’Kerst komt eraan ”

In deze laatste week voor Kerstmis wordt er elke dag een stukje van het kerstverhaal verteld.
We genieten ondertussen van de gezellige sfeer die in de klas hangt, met rustige kerstmuziek op de achtergrond, enkele kaarsen en lichtslinger in de kerstboom.
De kleuters kijken vol spanning uit naar donderdagmorgen waarop het kerstfeest wordt gevierd en de pakjes worden verdeeld die onder de kerstboom liggen.
Heel wat tijd gaat naar het maken van de nieuwjaarsbrieven. Het bijhorende versje  wordt regelmatig in de klas opgezegd ter voorbereiding van 1 januari 2011.
Eens de brieven klaar zijn, wordt er gewerkt aan de bloemstukken die op de kerstmarkt worden verkocht voor het goede doel. Niet slecht om van jongs af aan te leren uit vrije wil zich in te zetten voor armen en minder bedeelden in onze gemeenschap en daarbuiten.
Als denkoefening schikken we kerstballen van klein naar groot en omgekeerd. Er worden ook groepjes gevormd tot 5 kerstballen. We vergelijken de aantallen en kijken wie de meeste, minste of evenveel kerstballen heeft.
We leren het lied ‘boom versieren’ en de daarbij horende dans. Geniet van de foto’s van de mooi versierde bomen in onze klas.

Vele lieve groeten en tot volgend jaar,
juf Noena

Geen opmerkingen: