WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 14 december 2010

“Wij gaan om met licht en donker”


Brrr… het is koud buiten en de dagen worden donkerder. Het is dus de ideale gelegenheid om het thema “Licht en donker” in de klas te halen...
In de klas vonden de kinderen letterlijk ‘licht en donker’ terug. De ene kant van de klas stelde de lichte kant voor met een regenboog, een zon, een boom met een groene kruin en witte wolken. Aan de andere kant was het helemaal donker met een kale boom met een uil, donkere wolken, sterren, een maan…   De klas was versierd met allerlei lichtjes (lichtstaafjes, gekleurde lichtbollen, discolicht, kaarsjes) en we hadden zelfs een open haard met brandende takjes.
De kleuters ontdekten welke verschillende soorten lichten  en kaarsen er zijn aan de hand van een tocht door het donker!  Ook werd er aangehaald wat de gevaren hiervan kunnen zijn. De kleuters die nog een beetje moe waren met dit donkere weer konden in ons snoezelhoekje met sterrenhemel terecht.  
 Kunnen we ook een lichtje voor iemand zijn? Wat is het lichtpuntje in ons leven? Wij stonden er tijdens ons godsdienstmomentje even bij stil. 

Vriendelijke groeten,
Juf Sandy
(stagejuf bij juf Noena en juf Kris)

Geen opmerkingen: