WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 1 december 2010

Thema: “Sinterklaas komt aan…”


Jullie kennen het wellicht wel: het verlangen naar Sinterklaas. De kinderen kijken er zo lang op voorhand naar uit. Spannend!!!
Deze week werd de klas omgetoverd in een heel Sinterklaasgebeuren. De kleuters genoten er van zelfgemaakte puzzels van Sint en Piet, het kantoor van de Sint, handpoppen, de inpakpieten die vele cadeautjes inpakten en in de schoorsteen worpen, zelfgemaakte spelletjes (lottospel)…
Deze communicatie gebeurt met te typen op de computer maar hoe doet de Sint dat nu weer?  De Sint schrijft met een pluim en inkt. Enkele kleuters mochten dit ook eens uitproberen. Wat een ervaring!
Na deze leuke week in ons klasje gingen we met z’n allen op 26 november 2010 in de namiddag naar het huis van de Sint.  De kleuters konden zien hoe onze lieve Sint en de deugnieten van Zwarte Pieten  in ons kleine landje verblijven. Vele kinderhartjes sloegen heel wat sneller. 

Vele groetjes,
Juf Sandy
(stagejuf bij juf Noena en juf Kris)

Geen opmerkingen: