WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 13 januari 2010

Driekoningen !!!


Janik was net terug na de Kerstvakantie. Daarom hebben we de maandag het nog rustig aangedaan. Iedereen had veel te vertellen over de geschenken, feesten en nieuwjaarswensen.
Het poppenspel met de beeldjes uit de kerststal vonden de kleuters leuk. Het werd door hen dan ook nagespeeld. Het Driekoningenspel (variant op cactus) was prettig maar hun favoriet blijft toch zakdoekje leggen.
Aan de kronen voor de Driekoningen kon door iedereen gewerkt worden. Enkele kinderen snapten niet dat de kroon niet voor hen was maar een soort groepswerk. Er kon ook nog een hoedje gemaakt worden om ons Driekoningenlied kracht bij te zetten. Sommigen kleuters hadden echter meer zin om te spelen en werden dan ook door vrijwilligers bijgesprongen. Zo ging iedereen met een kroon of hoed op naar huis.
De Driekoningentaart werd vervangen door koningshapjes. Dit vonden de kleuters heerlijk om maken en nog beter om op te eten. Van de drie noten die erin verstopt zaten, hadden enkele kinderen een beetje schrik. Zij wachten dan ook tot de laatste om een hapje te nemen. Zo waren ze zeker dat de koningen reeds gevonden waren.
Het waarnemen van de geschenken en het onthouden van de namen van de koningen had hun aandacht. Vooral het wierookstokje in de klas moest enkele dagen branden.

Het boekje “De ster met een geheim” was de afsluiter deze week
En samen zingend rondgaan in de klassen was de kers op de taart of anders gezegd: “De noot in de Driekoningentaart”


Geen opmerkingen: