WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 22 december 2009

Thema : 'Kerstdag komt eraan !'

’t Is bijna niet te geloven maar de eerste trimester van dit schooljaar zit er bijna op. Wat is de tijd snel voorbij gevlogen. Ook in onze laatste week van het jaar 2009, hebben we heel wat bijgeleerd en geknutseld waardoor de tijd om was, voor we het goed en wel beseften.

We leerden dat Kerstmis over de geboorte gaat van het kindje Jezus. Hij zal ons, als hij groot is, heel wat bijbrengen over vriendschap, zorg dragen voor elkaar, delen met de minderbedeelden. De kleuters hoorden het Kerstverhaal op verschillende manieren. Aan de hand van mooie kleurprenten, een boek, een ganzenbordspel en puzzel. Zo maakten de kleuters kennis met Maria, Jozef, de herbergier, de stal met daarin de os en de ezel, de herders met hun schapen, de ster … De laatste dag mochten enkele kleuters zich verkleden en zelf het Kerstverhaal uitbeelden. Dit hebben ze voortreffelijk gebracht !

We hebben het Nieuwjaarsvers in veel verschillende vormen voorgedragen. Meer kan ik nu nog niet verklappen.

Er is in deze laatste week heel wat tijd geslopen in het knutselen van de Nieuwjaarsbrief voor papa en mama en het versieren van een mini kerstboom.

We leerden het lied ‘Boom versieren’ en het dansje dat daarbij aansluit.

Natuurlijk hebben we ook nog heel wat denkwenk verricht bij het tellen van kerstballen, de ogen van de dobbelsteen. Ook kwam er rekenwerk te pas door het vormen van groepjes met ballen deze met elkaar te vergelijken en te vermelden wie de meeste en wie de minste ballen had.

Tijdens een taalactiviteit moesten we in de handen klappen, telkens de juf het woord ‘ster’ zei. We moesten dus heel aandachtig zijn en goed naar de juf luisteren. Dit verliep prima. Alle kleuters verdienden een dikke duim.

We vierden opnieuw een jarige. Nu was Jana aan de beurt. Proficiat meisje met je 4de verjaardag.

We leerden jammer genoeg, tijdens het bekijken van een afbeelding van Welzijnszorg, ook over armoede,.

Het project van juf Angelique om speelgoed in te zamelen voor de arme kinderen kende een groot succes. Bedankt voor jullie bijdrage. Hiermee zullen jullie heel wat kinderen gelukkig hebben gemaakt.

Een zalig Kerstfeest, gezellig Eindejaar en een gezond 2010 toegewenst !

Groetjes,

Juf Noena

Geen opmerkingen: