WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zondag 17 januari 2010

Thema : “Lekker weertje koekepeertje Winter !”

We zien een prachtig wit landschap als we door de ramen van de klas naar buiten kijken. Dit is een ideaal moment om over sneeuw, ijs, skiën, schaatsen, sneeuwman, sneeuwbal, volgens voederen, enz. … te leren.

Tijdens ons kringgesprek op donderdagmorgen laat ik de kleuters zelf naar een oplossing zoeken op de vraag “Waarom moeten wij de vogeltjes in de winter wat eten geven? “. Langzaam komen we samen tot het antwoord. Woensdagmorgen hebben we tijdens de sneeuwbui de daad bij het woord gevoerd. We zijn enkele mezenballen gaan ophangen aan de bomen naast de school. Wat stukjes oud brood en een mengeling graantjes mochten ook niet ontbreken. Tijdens de terugweg naar school konden wij ons voetsporen volgen in de verse sneeuw, een uniek moment voor de kleuters en juf.

Tijdens het godsdienst moment hebben we geleerd hoe Jezus op zoek gaat naar 12 vrienden om hem te helpen vrede en verdraagzaamheid te verkondigen. Wijzelf hebben een mooie vriendenslinger gemaakt en in de klas opgehangen. Het resultaat mag gezien worden.

Als denkoefening hebben we zomerkledij op een afbeelding van een zon gelegd. Kleren die we tijdens de winter aantrekken op een afbeelding van sneeuw. Nadien hebben we een dergelijke oefening op papier gemaakt. Dit ging vlot!

Opnieuw hebben we twee jarigen gevierd. Tiany is op zaterdag 9 januari verjaard en Janik op zondag10 januari. Naar aanleiding van deze verjaardagen hebben we leuke spelletjes gespeeld. Proficiat met jullie verjaardag!

Groetjes,

Juf Noena

Geen opmerkingen: