WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

zondag 7 oktober 2012

Knibbel, knabbel, knuisje!


De kleuters genoten van het bezoek van de hamster Snuffel. Na het waarnemen mochten ze hem aaien en vastnemen. De kriebelpootjes waren voor sommigen nog even wennen.
Ons bezoek aan de dierenarts was heel verrijkend voor ons thema. Vooraf maakten we een vragenlijst op. In de praktijk zelf bekeken en besproken we de wachtkamer, de onderzoeksruimte en de operatiekamer. Ook de hond van de dierenarts werd besproken en onderzocht. Onze vragen werden beantwoord. En we gaven op het einde ons schilderij van het gekke dier af.
Het Bijbelverhaal van Noah gaf een verrassend effect. Ook bij ons stopte het water met vloeien omdat de ruzies waren bijgelegd. Het bezoek van de Isaac zijn poes Ernie lokte een mooie waarneming uit.
Onze dierenmasker vroegen wat handigheid. Vandaar is dit werk nog niet beëindigd. Het denkwerk plaats het juiste huis bij het juiste dier was ruimtelijk voor sommigen nog wat oefenen.
Op vrijdag vierden we Amy haar verjaardag. Ze bracht lekkere cake mee. Bedankt, mama!
Onze week was weer tekort. Het inoefenen van ons liedje over het gekke dier komt zeker nog eens te pas.

Geen opmerkingen: