WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 17 oktober 2012

De vier natuurelementen


Het bosbezoek was een voltreffer. De kleuters genoten van het mooie weer en het contact met de aarde. Bomen knuffelen, takken verzamelen, noten rapen, … Het hoorde er allemaal bij.
Ze ondervonden spelenderwijs ook de zwaartekracht en vonden het gek dat een boom, bloem en wij krachtig genoeg waren om te groeien weg van en tegelijk gesterkt door deze kracht.
’s Middags werd ons thema samen in de turnzaal vorm gegeven. De start was een filmpje met natuurbeelden en prachtige muziek. De kleuters deden enthousiast mee met het elfenlied en het dansje.
Op dinsdag was water aan de beurt. We tekenden waterkronkels met krijt op de speelplaats, knutselden mooie vissen en oefenden het elfenlied.
Woensdag stond vuur voorop. Een kaarsje werd aangestoken. Een kort gebed voor onze veiligheid en dank voor de warmte van vuur  werden gezegd.
Donderdag kwam er een ventilator voor deelthema lucht in de klas . Deze nodigde uit tot experimenteren met linten, ballonnen en pluimen. Ook wel het moeilijk woord besproken en werd er verwezen naar de duurzame energie van windmolens.
 We maakten onze droomzakjes. En vertelden aan elkaar welk soort elf we waren. Sommigen zaten met zichzelf in de knoop. Mochten ze meer dan eentje zijn. Tuurlijk maar eentje primeert.
 Vrijdag was het dan zover. Het elfje kwam op bezoek! Ze danste met ons. Deed massagespelletjes en vertelde over stenen en hun geheimen.
Ook onze steen mocht mee naar huis. Hopelijk konden jullie hem een leuk plekje gegeven want we fluisterden er onze wens in!

Geen opmerkingen: