WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 29 mei 2012

“Veilig in het verkeer”


Maandagmorgen gingen we van start met het zoeken naar een oplossing op de vraag : hoe kunnen we ons zo veilig mogelijk begeven in het verkeer ?  Het verkeer is geen speelterrein en vergt jammer genoeg jaarlijks verschillende slachtoffers en gewonden.  We stelden vast dat je goed zichtbaar moet zijn in het verkeer, vooral als zwakke weggebruiker. Gebruik zoveel mogelijk lichten, fluohesje en reflectoren. Het gebruik van een fietshelm kan levens redden bij een zware val.
Aan de hand van een plattegrond leerden de kleuters een ‘dode hoek’ kennen. Met een speelgoed vrachtwagen en duplo mannetje werd duidelijk gemaakt hoe je als fietser en voetganger rekening moet houden met vrachtwagens of bussen in het verkeer. Er zijn verschillende locaties rond deze voertuigen, waar de chauffeur geen zicht heeft. Zo mag je nooit vlak voor een vrachtwagen oversteken. Met je fiets nooit naast of vlak achter een vrachtwagen staan. Zorg ervoor dat je steeds oogcontact hebt met de bestuurder van het voertuig. De kleuters waren heel aandachtig tijdens het aanbrengen van deze belangrijke info. Hopelijk zullen ze het voor altijd onthouden.
We zijn in de dichte nabijheid van de school verkeersborden en grondmarkeringen gaan observeren. Hoewel de kleuters zich dagelijks op straat begeven, waren ze heel verwonderd over de vele borden dicht bij de school. Vanzelfsprekend hebben ze niet alleen geluisterd en gekeken. Ze hebben ook heel wat gefietst op de grote en kleine speelplaats.

Veilige groeten,
juf Noena

Geen opmerkingen: