WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

maandag 21 mei 2012

Thema “Feest voor mama !”


Er is heel wat tijd gekropen in het maken van een verrassing voor mama. Het geschenkje, een fotokader,werden gespat met rooster, tandenborstel en verf. Met fimo maakten we een figuurtje om de kader te versieren. De kleuters maakten van een versierde pasfoto een wenskaart voor mam. Met verschillende materialen konden de kleuters aan de slag om zichzelf creatief te uiten. Dit gaf een leuk resultaat.
In het godsdienstmoment vroegen we ons af wat ons mama blij, verdrietig, boos of bang maakt. De kleuters konden heel wat aanbrengen. Ze wisten heel goed waar ze hun mama een plezier kunnen mee doen of wat mama niet leuk vind.
Naast deze intense knutselactiviteiten was er gelukkig nog wat tijd om samen met juf Enya de taal te ontwikkelen in de vorm van spelletjes. Tijdens een muzische activiteit zijn begrippen als hoge en lage tonen, snelle en trage muziek, korte en lange klanken aangebracht. Een hele verzameling instrumenten is geobserveerd en bespeeld met de juf. Ook daar hebben we nieuwe namen geleerd. Op een speelse wijze is een lied voor mama aangebracht.
Als afsluiter heeft juf Enya ons verwend met een relaxatie oefening en zelf gebakken cakes.
Bedankt juf Enya voor de fijne stage.

Groetjes,
Noena

Geen opmerkingen: