WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

vrijdag 21 oktober 2011

Goudlokje en de drie beren



De kleuters genoten van het verhaal van “Goudlokje en de drie beren” op verschillende manieren. De vele bibboekjes werden door de kleuters geapprecieerd. Maar het computerverhaal was de max!
Zelf speelden ze graag beer. Ook de berenjacht was super! Ze volgden de berenpoten tot in de speelweide en daar werden er beren gezocht en gevonden.
Het schilderen van een beer aan de hand van een stappenplan leerde enkele kleuters dat goed luisteren een opdracht vergemakkelijkt. De resultaten zijn leuk. Ook al hadden enkele kleuters op voorhand faalangst.
Het tafeldekken oefende de begrippen groot en klein. Deze werden nogmaals toegepast in een spel en vervolgens op papier. Dit ging bij de meeste vrij vlot.
Het leven van een beer werd verder uitgediept. Zo ontdekten ze dat een beer een winterslaap houdt en graag honing eet. Ook het proeven van de bloemenhoning en de honingmosterd was een succes. De grappige gezichten sprak boekdelen.
De parabel van het verloren schaap was verdiepend. Ze dachten na over herder zijn en zeiden dank u aan hun eigen herders. Ze hielpen ook de kleuters in de klas die er nood aanhadden. 

1 opmerking:

juf Angelique zei

Super om het verhaal op de blog te plaatsen ! Zo kunnen je sloebers dit thuis ook nog eens bekijken en opnieuw beleven!