WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

maandag 19 september 2011

“Dit is kei-tof”

Dit thema ontstond uit de godsdienstmap TOV : ‘Welkom … een keitoffe start’.
De kleuters leerden, vertrekkend vanuit keien, dat we veel gelijkenissen hebben maar dat iedereen anders is. Mits de verschillen, vormden we een groep van vrienden die samen konden werken, spelen, delen, …
Na het grondig waarnemen van de keien hebben we keien geteld, in groepjes van 2 of 3 gelegd, onderzocht welke kei het grootste of het kleinst was.
We bouwden dezelfde constructie van de juf na, een goede oefening voor ons ruimtelijk inzicht. We legden een kei tussen onze handen, op ons hoofd, onder ons billen, …
De kei werd uit klei gemaakt. Dit vonden je sloebers een leuke activiteit. Eens de klei hard was geworden, konden we hem schilderen.  Elke kleuter kreeg een kleine kei die in de klas, in de godsdiensthoek, mag blijven liggen. Juf heeft onze naam erop geschreven. Op het einde van het schooljaar krijgen we hem mee naar huis.
We konden ook geluid maken met de keien door ze tegen elkaar te tikken. Een kleuter werd geblinddoekt en moest raden van waar het geluid kwam. Dit verliep heel vlot. De oren van jullie kleuters zijn prima in orde.  Ook hun tastzin werkte prima. Er werd een kei in de voeldoos gestopt en een kleuter moest raden welke van de 3 soorten keien er in de voeldoos lag. Knap gedaan !!
We leerde onze naam in woordstukjes hakken. Amaai  da’s niet eenvoudig.
Voor het naar huis gaan, las de juf voor uit de boeken : ‘Max en de toverstenen’ en ‘De toversteen’.

Het was een kei-toffe week !!

Lieve groetjes,
Juf Noena

Geen opmerkingen: