WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

donderdag 26 mei 2011

Moederdag


Liefste ouders,
Vrijdag 20 mei eindigde mijn laatste stagedag. Deze 3 weken zijn voorbij gevlogen doordat er flink gewerkt en gespeeld werd. De eerste week stond “mijn mama” centraal. De winkel werd omgetoverd tot een parfumwinkel, tot groot plezier van de kleuters. Er werd niet alleen verkocht, maar ook druk geëxperimenteerd met de geurtjes. De klassen naast ons hebben het geweten… Ook in de poppenhoek waren jullie, mama’s, heel aanwezig. De kinderen genoten ervan om jullie kledij te dragen. Velen vertelden aan iedereen die het horen wou “Dit is van mijn mama”; zo fier als een gieter. Om mama te vieren hebben we natuurlijk ook feestspulletjes nodig. Met behulp van een getallendobbelsteen en een figurendobbelsteen werd mama omringd met hartjes, ballonnen, slingers, … Ze waren zo enthousiast dat het tellen vanzelf ging.
Maar geen Moederdag zonder geschenkjes. Dus gingen we naarstig aan het werk: een kaartje maken, een versje leren en natuurlijk ook het memobordje knutselen.
Op vrijdag gingen we naar het medisch onderzoek. Daar werden we gemeten en gewogen, speelden we piraat eenoog (= oogtest) en testte iemand hoe goed we kunnen horen.
Voor we het wisten was de week om.
Groetjes,
Juf Magalie (stagiaire)

Geen opmerkingen: