WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 14 januari 2015

Driekoningen

Aan de hand van enkele kerstvoorwerpen werd de klas in groepjes gedeeld en mochten ze vertellen wat het, door hen gekozen voorwerp, aan herinneringen bij hen opriep. Er kwamen verrassende fantasieverhalen uit. De sfeer was al vlug weer gemaakt.
Het koningsverhaal werd verteld en de beelden waargenomen. De namen van de koningen waren moeilijk maar de kleuters deden hun best om het te onthouden. Ook de geschenkjes werden benoemd, waargenomen en nog in het huidige leven teruggezocht.
Er werd een koning geknutseld met een schilderij dat we overhielden uit ons sleutelgat van begin september. Elke koning werd uniek en bewonderenswaardig. Maar het proces ernaar toe was even zinvol, probleemoplossend als belonend!
Ook de driekoningentaart werd gesmaakt en de “eerlijke” vinder van de boon werd onze hoofdkoning voor de dag.
De koningstocht was koud maar leuk. Ons lied werd aanhoord, hier en daar ontvingen we een snoepje! Dank aan de buren die het mee mogelijk maakten.
Op vrijdag vierden we samen de inzet van het nieuwe jaar in de turnzaal. Onze zelfgebakken appeltaart werd goed bevonden. En na een kort maar krachtig feestje keerden we blij huiswaarts na een goede eerste werkweek van 2015!

Geen opmerkingen: