WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 23 oktober 2013

Van meestapper tot supertrapper



Het waarnemen van de fiets van de juf gaf veel hilariteit. Maar de moeilijke woorden werden verklaard en verder in de week nog geoefend.
Het fietsenparcours vonden ze de max. Kleuters genoten. Soms was er eentje dat de politieagent negeerde en kreeg zo een boete. Tweede maal was beurt overslaan. Opletten geblazen!
We hadden die week twee jarigen te vieren. De lekkere wafels en cake hebben gesmaakt. Bedankt!
We hadden evenwichtsoefeningen op rechte en zigzaglijnen. Ook figuurlijk werd dit bekeken in het verhaal van Zaccheus. Hier werd het balanceren tussen goed en kwaad.
Op het zebrapad hebben we goed leren kijken en de verkeersborden in de omgeving werd besproken.
Zelf maakten we een zebrapad van papier met een mannetje dat netjes oversteekt. De fietsenpuzzel vroeg wat knipvaardigheid en het leggen gebeurde nog samen met de juf.
Ons spel “De bus” had veel bijval. Met stoelen en een echt stuur was het een hele belevenis. Ook de tickets werden aangekocht in de wisselhoek en de buscontroleur kwam langs. Het liedje “De wielen van de bus” werd vrolijk meegezongen.
Ons gehoor werd getest en onze luisterhouding wat aangepast. We haalden de gouden ster door onze gekke bekken trekfoto’s. Het fluohesje zal goed van pas komen in de donkere periode die voor de deur staat.

Geen opmerkingen: