WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 5 juni 2013

Zo sterk als een robot

De kleuters waren direct geboeid door het onderwerp door het meegebrachte materiaal van de kleuters en de juf. De film van WALL-E gaf hen wat meer inzicht in hoe robots functioneren. Ook op het internet zochten we meer informatie rond robots.
We startten de bouw van onze robot voor papa. Drie weken duurde dit voor iedereen klaar was. Eerst werden doosjes gezocht en aan elkaar geplakt. Toen scheurden de kleuters kranten en omhulden hun ganse robot. De slotfase was het in goud of zilver schilderen van de robot. Bij het inpakken moesten de kleuters samen met de juf gekke toeren uithalen om onze trofee netjes te verbergen.
We dansten ook als robots. En we ontdekten uit het scheppingsverhaal dat we echt wel dankbaar mogen zijn voor ons soepel lichaam en die mooie omgeving gevuld met dieren, planten en lekkers.
We luisterden naar het verhaal 'Robots' , 'Dag, supergrote robot' en spraken door de buizentelefoon.
Een oude computer werd vlijtig uit één gevezen. Alles werd gesorteerd volgens ijzer, plastiek, printplaten. Juf bezorgde dit alles aan een verbaasde medewerker van het containerpark.
We tekenden een robot na door goed te kijken naar de verschillende vormen en zochten de verschillen in twee robots die net tweeling waren. We ontdekten het gebruik van magneten, vergrootglazen, schroevendraaiers.
Ondertussen oefenden we nog onze vier dansjes voor het elfentheater.

Geen opmerkingen: