WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

woensdag 28 november 2012

Naar dromenland


 Kleuters vonden het verhaal van de tovenaar « Klaas vaak » heel speciaal. Ze deden  graag mee met de slaapspelletjes waarbij het toverzand zijn werking deed. Na enkele dagen waagden ze zichzelf aan de rol van de zandman.
De meegebrachte lakens zorgden voor een gezellige inrichting van ons dromenland. Ook werden de handigheid en het denken getest bij het opvouwen en associëren van het juiste laken met de juiste sloop.
We gingen op in onze dromen en creëerden zo een kaart met een droombeeld over Kerstmis. Deze kunnen jullie ook nog bewonderen in de uitwerking van onze nieuwjaarsbrief.
We leerden ook meer over het uitzicht van de aarde, de maan en de zon. Een reis naar de maan hielden we in de turnzaal. Dit was een massageoefening waarbij enkelen bijna in dromenland terecht kwamen. De pyjamadans was een leuke sluiter.
Het verstopspel onder de lakens gaf de kleuters de kans om goed te luisteren want in het donker is dit erg handig. Luisteren kwam ook te pas bij de taaloefening: "De AA van Klaas Vaak" 
Zaklampen werden gebruiken om in de poppenhoek een spookachtig effect te maken. Enge dromen werden verdreven met een dromenvanger. En Klaas Vaak zorgde voor rustige momenten.
De slaaprituelen werden nagebootst. En verhalen vertellen, werd een ritueel van elke dag waarbij knus liggen onder de laken met een knuffel in de hand de rust garandeerde.

Geen opmerkingen: