WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

dinsdag 9 februari 2010

Verdrietig of blij, hoe voel ik mij?


Kleuters genoten van het dobbelstenenspel: “Gekke bekken trekken”. De gevoelsmeter werd door hen goed onthaald. Ze deden echt hun best om “met” elkaar te spelen.
Ons rusthoekje gaf aan sommigen de gelegenheid even op adem te komen. Anderen hadden er geen nood aan. Ze maakten ook mooie tekeningen om het in te richten. En de hamster die vond er ook zijn plaats!
De zandtafel was een trekpleister! Hartjes, bloempjes en spinnen zoeken.
Het schilderen met hun handen en het kiezen van de kleuren op palet gaf hen een goed gevoel. We experimenteerden met papierpap en vonden het koud en nat aanvoelen.Bij tekenen op muziek vonden de meeste de leuke muziek het gemakkelijkst op ideeën te vinden.
Het materiaal dat de kleuters meebrachten gaf het thema een diepere dimensie.
Ons zelfgemaakt versje vonden ze de max. Rijmwoorden worden nu alom gebruikt.Ook liedjes ontwerpen of eentje van thuis brengen, gaf een leuke sfeer.
Ons verplaatsen in een andere persoon vb Jantje lacht/ Jantje huilt, De Barmhartige Samaritaan, was niet zo eenvoudig. Het gesprek hierbij gaf rare hersenkronkels weer.
Het werd een week “vol gevoelens”!!!!!

Geen opmerkingen: