WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

vrijdag 4 februari 2011

‘’Wild van water ”

We zetten ons onderzoek van vorige week verder. We willen te weten komen welke voorwerpen kunnen drijven en welke zinken. Met een kom water en allerlei materiaal kunnen de kleuters aan de slag.
We gaan op zoek naar de belangrijkheid van ‘Water’. Kunnen mensen, dieren en planten leven zonder water ? Waar, wanneer en waarom gebruiken we water ? Hoe kunnen we zorg dragen voor water ?
Kunnen we water zuiveren ? Wanneer vinden we water fijn ? Wanneer zijn we bang van water ?
Als denkoefening leerden we wat een vol, half-vol en een leeg glas is. We hebben geraden dat een fles vullen met een beker vlugger gaat dan een fles vullen met een plastic lepel. De kinderen hebben knap opgelet.
Maandagmorgen hebben we de vissen van juf Angelique kunnen waarnemen. Dat een vis kieuwen heeft en eitjes legt, wisten nog niet alle leerlingen.
Woensdag heb ik over lichtmis verteld en de betekenis ervan. Zoals het spreekwoord zegt :
“Er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm.”
Met het stappenplan (zie groen mapje) gaan we aan de slag om het deeg te maken. Terwijl de kleuters om beurt komen kijken, worden de pannenkoeken gebakken. Geen fruitdag vandaag maar heerlijk pannenkoeken eten. Mmm wat zijn  ze heerlijk !!

Lieve groeten,
juf Noena

Geen opmerkingen: