WELKOM OP DE BLOG VAN DE POPPELKLAS


De kinderen van de tweede kleuterklas van de Langeledeschool willen jullie graag laten zien hoe ze spelen en werken in de klas.
De juf zal af en toe foto’s van het klasleven op de blog plaatsen.
Op deze manier kunnen jullie ook meegenieten van de leuke gebeurtenissen van uw kleuter.

maandag 14 februari 2011

Gaatjes overal

De kleuters genoten van mevrouw Piep en haar zoektocht naar de gaten. Het rollenspel gaf leuke dialogen. Zo was Rhune met de bril zonder glazen opeens blind.
Deze week werden gaten gemaakt, waar mocht, en ook gevuld. Een perforator werd grondig gebruikt en ringetjes of stickers vulden ongewenste gaten op.
Het benoemen van de verschillende gaten en hun functies was een verrijking. Ook de veiligheid en de hygiëne spelen hierbij een grote rol.
Bij het maken van de gatenpap was er een intense belevenis. Dit aanbrengen op een rol vereiste de nodige handigheid. De klas zag er niet uit maar de opruim gebeurde dan ook samen en met veel enthousiasme. Onze boom voor het komende feest kreeg een mooi uitzicht.
Het doek vol gaten gaf de nodige hilariteit. De kleuters genoten van het gooien met ballen, muisjes. Ook poppenspel met hun handen of hun hoofd door het doek waren een verrijking door de kleuters zelf aangebracht.
Ons liedje over “Muizeke” leverde een leuk tikspel op waar de kleuters gretig naar vraagden. Het versje was een kleurenoefening en tevens een rijmspel.
Ook de hamster kreeg enkele gaatjes voorgeschoteld. Hij kreeg een rolletje om door te kruipen en eentje om aan te knagen zo kon hij zijn nest verfraaien.

Geen opmerkingen: